HnZ Hans Elmers

Mangel Bluesband

vanaf 1995

Ondertussen een keertje ingevallen bij de Mangel Bluesband op een 60-ties festival, daar zij een zieke gitarist hadden.

Ook een paar keer met The Rockaways gespeeld. Geen foto's van, maar was leuk weer eens met Peter Walrecht en Lourens Leeuw te spelen.

Mangel Bluesband

Reunie Medusa

Op vrijdag 3 december 2004 bracht Medusa op de maandelijkse bluesavond in het Muziekcafé Winsum van sportcentrum Veldwijk een set van Living Blues nummers ten gehore. Medusa was speciaal voor deze gelegenheid heropgericht. De band bestaat uit drummer Bram van der Land, bassiste Lucia Hebers, gitarist Hans Elmers en zangeres Hettie Zeilemaker.

Medusa
Spanky

Spanky (Special.... ;-))

De voor deze gelegenheid "damesmeidenband" Spanky trad vrijdagavond 14 januari 2005 op in het Muziekcafé Winsum. Soul-disco genre met o.a. 'Brick house' en Sisters are doing it for themselves''.

In Spanky speelden Hettie Zeilemaker (zang, toetsen) en Willemien 'Spring' Heemskerk (basgitaar), Lucia Hebers (drums) en Hannelore Nieuwgeboren (gitaar). Hettie en Lucia waren in december 2004 in het muziekcafé nog met de band Medusa te horen. Hannelore was eigenlijk uit het niets opgedoken... Spanky speciaal hiervoor uitgebreid met bombita's: Carolien en Rolinka en gast-percussioniste Thea Assies uit Winsum.

Melody and Friends

Tijdens de avond "Women on Stage' bij Veldwijk in Winsum gaf ook zangeres Melody Elmont acte de presence op 14 januari 2005. Melody werd o.a. begeleid door bassiste Edsinia Al-B'Arda (...) die speciaal voor deze avond uit Noord-Afrika was overgevlogen. Verder deden mee toetsenist Affi Kijbord (...), drumster Lucia Hebers en Hannelore Nieuwgeboren (...) op gitaar. Vier spetterende songs: Still Believe, Hard to handle, Unchain my heart en Bring me some water.

Melody and Friends
Magic Frankie

Magic Frankie featuring Lucia!

Magic Frankie, die ook wel de 'Gangster of the Blues' wordt genoemd, is al jaren top of the bill in de Nederlandse bluesscene. Tijdens het Muziekcafé Veldwijk van 4 februari 2005 werd hij begeleid door de huisband de Bluesdealers. Omdat vaste bassist Rieks Holtkamp door privé-omstandigheden verhinderd was mocht Lucia die avond voor hem invallen. Het werd een onvergetelijke ervaring.

Charly's Apples

Karel Schouten - zang/gitaar, Hans Elmers - gitaar, Hans Keijer - toetsen, Ed Hartman - bas, Lucia Hebers - drums

Op vrijdagavond 4 maart 2005 speelde Charly's Apples een set nederlandstalige nummers in Muziekcafé. Het publiek reageerde dermate enthousiast dat zaalhouder Gert Veldwijk de band vroeg om eens een volledige set te komen spelen. Frontman Karel Schouten speelde in de jaren 70 in de begeleidingsband van Nico Haak en de Paniekzaaiers en deed een greep in het jaren-zeventig repertoire. De band speelde 'Angeline' en 'Mij oh mij' van Peter en zijn Rockets, 'Zeven dagen lang' van Bots, 'Ik wil jou' van Polle Eduard etc.

De samenwerking beviel goed en hierdoor ontstond de bluesband: 'Appletree', later overgegaan in 'Blue Breeze', zoals bij de aparte bandjuz te bekijken en te beluisteren!

Charly's Apples
Absurde Melodieen

Absurde Melodieën

Op 1 april 2005 klonken er absurde melodieen tijdens het Muziekcafé Winsum. Jan de Roos (piano), Thea Assies (percussie en toetsen), Hans Elmers (gitaar en triangel), Karel Schouten (bas) en Lucia Hebers (drums) speelden een vijftal nummers die eigenlijk niet kunnen. De combinatie Vogeltjesdans met The Flight of the Bumble Bee in de uitvoering van Rachmaninoff is natuurlijk wel behoorlijk absurd. Maar speciaal omdat het 1 april was hadden de muzikanten de hand over hun hart gehaald. Tenslotte was het net lente geworden en hoorden we de vogels weer fluiten!

Sijtse Scheeringa & Friends

5 Januari 2007 het project Sijtse Scheeringa & Friends als nieuwjaarsfeestje bij het Muziekcafe. Jaren 60 en 70 plus wat nummers van Sijtse zelf.

Begeleidingsband is dus eigenlijk Appletree.... (later: Blue Breeze)

Sijtse Scheeringa & Friends
Shady Lane Simplon 2007

Shady Lane

Shady Lane presenteerde een nieuwe cd in Simplon Groningen op 20 sept. 2007.

Voor deze speciale gelegenheid deed ik mee als "de nieuwe toetsenist".....

Ja, ja, had ik haast meer succes mee dan vele keren ooit als gitarist..... hmmmm... ;-))

Oogstfeesten

In april en mei 2007 organiseerden Lucia en Hans bij activiteitencentrum Veldwijk in Winsum het Oogstfeest.

Alle actieve muzikanten in de regio die graag wilden optreden werden uitgenodigd om mee te doen aan dit project. Er was plaats voor gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, blazers, zangers en zangeressen.

Op de foto drie drumsters: Esther van Zessen, Sarah Schierbeek en Lucia Hebers

Hoe werkte het Oogstfeest?

De organisatie stelde zogenaamde project-bands samen uit de muzikanten die zich hadden opgegeven. Deze bands kregen vervolgens twee maanden de tijd om een zelfgekozen repertoire van 30 minuten in te studeren. Op beide Oogstfeesten traden drie verschillende bands op. Het publiek was in grote getale op komen dagen. Daar er nog wel eens muzikanten uitvielen speelden we (als organisatie om de zaak te redden) mee in:

Groove Machine

Het thema was Funk/rock. Repertoire van Doobie Brothers, Stevie Wonder tot Mothers Finest.

Ieuwkje Poutsma - zang, Mirjam Zuiderveld - zang, Nick Oldenburger - gitaar, Hans Elmers - gitaar, Jan Souhoka - bas, Lucia Hebers - drums

Na het organiseren van de "Oogstfeesten" in Winsum, voelde de samenwerking goed aan en is dit in afgeslankte versie kort een bandje geweest. Vette freaky funk.

Endemic

Thema: Female rocksongs. Nummers van Anouk, Ilse de Lange en Melissa Etheridge.

Annemiek van Oosten - zang, Jan Buitenhuis - gitaar, Hans Elmers - toetsen!, Lucia Hebers - bas, Sarah Schierbeek - drums

Een geheel andere Endemic dan de oude formatie, maar hier werd de naam even van stal gehaald voor de gelegenheid en omdat Annemiek hier zong.

Hi-Breeze

Het thema is: Bluesy soul. Nummers van Magic Frankie, Commodores en Santana.

Hettie Zeilemaker - zang en toetsen, Jan Gramsbergen - zang en percussie, Hans Elmers - gitaar, Ed Hartman - bas, Lucia Hebers - drums

Dit snel met Hettie gedaan, want er was een complete band uitgevallen op het laatste moment! Ja, organiseren hangt ook van de 'commitment' van de medemuzikanten af, nietwaar......

Groove Machine
Jungle Dansant

Jungle Dansant

Juni 2008 maakten in het kader van een reunie van café's Het Pandje en De Poolcirkel uit Steenwijk in theaterzaal de Meenthe verschillende bands uit die tijd reuniematig hun opwachting. Van alle bekende "Pandjes/Poolcirkel"-bands waar ik in speelde trad alleen Jungle Dansant op. De band met voor die gelegenheid 5 zangeressen. Deze band staat op de site niet vermeld, daar ik er nooit materiaal van had en soms niet eens wist wie er zoal allemaal in speelden, want ook dat was nogal "jungle"... ;-))

Voor deze gelegenheid speelden: Lieke, Klaske, Helga, Bé en Bea en Renee op de Stembanden; Niek op Drums, Harry op Bas, Henk op Keyboards, Jan op gitaar en ondergetekende op gitaar.

Jenny van Veenen Sessie

Ergens rond 2008/2009 denk ik werd ik uitgenodigd door een zangeres die ik geheel niet kende om een van de gasten op haar feest te zijn. Lucia op drums meegenomen en er was daar een mij ook onbekende bassist. Aantal nummers afgesproken (o.a. Hard to Handle), toonaard bepaald en zonder oefenen met korte kennismaking ter plekke gespeeld. Ging helemaal mooi! Jenny later uitgenodigd voor DCS om Ott te vervangen. Prima rockzangeres en leuke meid.

Jenny van Veenen
Turkish Delight

Turkish Delight

2020

Claudia van der Muil - Zang

Bert Veld - Gitaar

Sip Pluim - Gitaar/Toetsen

Jan Steenhuis - Sax

Hans Elmers - Bas

David Helbig - Drums

De nieuwjaarsband uit mijn nieuwe woonplaats Den Andel, waar ik bas in mocht spelen voor het legendarische nieuwjaarsfeest. (2 uur snachtszzzzzzzzz..... ;-)

Annkynn

2022

Anke Koning: Gitaar en Zang

Hanz Elmers: Gitaar

Erik Drent: Bas

Harry Trommel (ja echt waar ...): Drums

Annkynn