HnZ Hans Elmers

Lost Horizon

1994 (Solo-cd)

Hans Elmers: Gitaar/Toetsen

De cd Lost Horizon is het resultaat van een emotionele 'outburst' van Hans. Heftig jankende en luid schreeuwende electrische gitaren worden afgewisseld met subtiele klanken die ons weer kunnen laten ademhalen. Het geheel is hier en daar gelardeerd met wat toetsen en het geluid van een piano die vakkundig gesloopt wordt. De nummers zijn allen gerelateerd aan negen olieverf-schilderijen, ook van Hans' hand. De muziek van Lost Horizon werd door de pers omschreven als 'Heavy New Age' en kan voor een schokeffect zorgen. In ieder geval bracht o.a. deze muziek Lucia en Hans bij elkaar en besloten zij samen het geheel op cd uit te brengen.

Hans Elmers - Lost Horizon

Lucan - The Journey

1998

Hans Elmers - Gitaar/Zang

Lucia Hebers - Bas

Hettie Zeilemaker, Ankie Koning, Mario van Veen, Johan Meijer - Zang

Hans Spitzen, Jennifer Moesker, Henk Bour - Toetsen

Hielke Hebers sr. - Acc. Piano

Bram v.der Land, Harrie Groenewold, Albert Loonstra - Drums

The Journey is de eerste gezamenlijke cd van Hans Elmers en Lucia Hebers. Voor deze cd bouwde het duo een eigen studio in Winsum. Hans en Lucia nodigden tal van bevriende gastmuzikanten uit op toetsen, drums en zang om zo tot een hele diverse cd te komen. Toch is er duidelijk een rode draad aanwezig: alle nummers zijn ballads. Sfeermatig doet de cd denken aan de jaren zeventig, zoals bijvoorbeeld de muziek van Pink Floyd en Gary Moore. Bijna alle songs zijn eigen werk.

Lucan - The Journey

Lucan - Survival

1999

Hettie Zeilemaker - Zang

Hans Elmers - Gitaar

Lucia Hebers - Bas

Bram v.der Land - Drums

Gasten:

Hans Spitzen, Huib Jan Bok - Toetsen

Annemiek van der Steen - Dwarsfluit

Op Survival levert Lucan een kwalitatief hoogstaand werk af. De muziek is grimmig en valt onder het sympho-grunge-rock genre. Wel zijn duidelijk invloeden uit de jaren zeventig hoorbaar. Hoewel er uit de teksten veel hartzeer, radeloosheid en verwarring over het leven spreekt, zijn toch ook al tendensen van vertrouwen, doelgerichtheid en mededogen waarneembaar.

Lucan - Survival

Lucan - Home

2002

Lucia Hebers - Drums/Bas

Hans Elmers - Gitaar/Zang/Toetsen

Special guest: Hans Spitzen - Grand piano en Hammond

Op de cd Home worden voor het eerst bijna alle instrumenten door Hans en Lucia zelf gespeeld. De akoestische gitaar speelt naast het bas en drumwerk een grotere rol dan op de voorgaande cd's van Lucan. De cd staat vol met prachtige luisterliedjes voorzien van spirituele teksten. De titel is ontleend aan drie soorten van home-gevoel: Het thuiskomen in een vertrouwd huis, het vinden van je eigen innerlijke kern en tenslotte het terugkomen in het leven na deze incarnatie.

Lucan - Home

Lucan - Namaste

2003

Lucia Hebers - Drums/Bas

Hans Elmers - Gitaar/Zang/Toetsen

Special guests:

Leo Kuilder - Grand piano

Wim de Bos - Klarinet

Op de cd 'Namaste' laten Hans en Lucia zich van hun beste liedjes-kant tot nu toe horen. Er is veel aandacht besteed aan de composities en de arrangementen. De cd is heel melodieus. De sfeer van de liedjes is seventies met veel midtempo's en een enkele ballad. In de teksten vind je vooral het Nieuwe-Tijds-denken terug. In het eerste halfjaar na de release werd er van Namaste 18.000 keer een liedje gedownload.

Lucan - Namaste

Lucan - Open

2004

Lucia Hebers - Drums/Bas

Hans Elmers - Gitaar/Zang/Toetsen

Special guest:

Nanke Flach - Grand piano

Geen uitgesproken liedjes meer, maar 19 thema's waar lustig op geimproviseerd wordt. Deze 19 thema's zijn samengetrokken in 4 songs die allemaal een eigen muzikaal verhaal vertellen. Freaky, funky, rocky en spacy. Het geheel klinkt ondanks de niet voor de hand liggende arrangementen en de enorme variatie in stijlen, toch vrij toegankelijk en ademt een vreemd soort 'feel good'-sfeer.

Lucan - Open

Lucan - Best out of Three

Best out of Three is de verzamel-cd van de mooiste songs van Home, Namaste en Open. Deze albums zijn in retrospectie kwa ontwikkeling en beleving duidelijk een eenheid. De songs op Best out of Three zijn geremasterd om deze cd ook wat betreft de sound als één geheel te laten klinken.

Lucan - Best out of Three

Lucan - Rogue and Misty

2009

Lucia Hebers - Drums/Bas

Hans Elmers - Gitaar/Zang/Toetsen

De gitaren van de Finse gitaarbouwer Juha Ruokangas brachten in huize Lucan inspiratie voor een nieuwe cd. De Ruokangas gitaren kregen in de loop van het opnameproces liefhebbend de koosnaampjes Rogue en Misty. Het componeren van de songs was een gezamenlijke uitdaging temeer omdat het onze insteek was om een instrumentale cd te schrijven, die toch echte songs zou bevatten.

Lucan - Rogue and Misty